top of page
  • Writer's pictureOidipus ry

Fuksivuosi ja höpinää

Kevät on jo pitkällä ja osaltani fuksivuosi alkaa olla pian paketissa. Tämä kevät on ollut kaikille todella poikkeuksellinen monien asioiden suhteen ja näin alkuun haluaisinkin sanoa, että toivon kaikille ihan hurjasti voimia ja rohkeutta olla myös armollisia itselleen.


Uskon, että moni pystyy samaistumaan tunteeseen siitä, kuinka nopeasti opiskeluaika tuntuu kuluvan. Jollain tapaa en usko vieläkään todeksi, että sain haaveitteni opiskelupaikan; toisaalta niin paljon on tapahtunut, että vain vuoden sisällä Joensuuhun tuntuu mahtuvan jo melkein elämän verran tapahtumia.


Mun oli todella vaikea uskoa sitä, että pääsin opiskelemaan psykologiaa. Pääsin Joensuuhun opiskelemaan valintakoeyhteistyössä vuonna 2019, enkä ollut käynyt täällä kertaakaan ennen muuttoani. Kaupungin näkeminen ensimmäistä kertaa koti-ikkunasta oli siis vähintäänkin uusi tunne! Muutin viime kesän lopulla Tampereen suunnilta, vaikka tosin omat maisemani olivat vaihtuneet aika tiheään ennen sitä. Olin lukion jälkeen reppureissuilla Euroopan suunnilla, kävin välissä Suomessa, kunnes päädyin reissulle taas. Sittemmin muutin mun mummoni luokse asumaan ja töihin Kuusamoon välivuodeksi. Uuteen kotikaupunkiin asettuminen on vaatinut oman aikansa ja rauhoittumisensa, mutta on ollut oiva tilaisuus oppia uusia puolia itsestä.


Mun syksy kului perusopintoihin ja yliopisto-opiskeluun perehtyessä, uusiin ihaniin ihmisiin tutustuessa sekä fuksiriennoista nauttiessa. Tänne muuttamista ei ole tarvinnut katua hetkeäkään ja oonkin kiitollinen siitä, että täällä on ympärillä niin lahjakkaita, empaattisia ja ystävällisiä ihmisiä. Huh. Joensuu on oikeastaan täydellinen opiskelijaelämään välimatkojen ja kompaktin keskustan puolesta. On ollut mukavaa käydä välillä visiiteillä kotikonnuilla Tampereella, mutta nykyään tänne palaaminen tuntuu kotiin palaamiselta.


Opintoja on ollut mielenkiintoista suorittaa: olen päässyt syventymään sellaisiin aiheisiin, jotka itseä kiinnostavat. Myös etäopiskelu on sopinut itselleni hyvin, tosin tänä keväänä se on tuntunut asteittain työläämmältä kaiken oppimisen tapahtuessa kotoa käsin.


Vuoden kohokohtia on ollut monia. Niitä on ehdottomasti Oidipuksen hallitukseen pääseminen, ja sitä myötä SPOL ry:ssa toimiminen tapahtumavastaavana. Ihania hetkiä on ollut myös siellä täällä eri tapahtumissa. Oidipus ry:n mahtavien ihmisten lisäksi myös poikkitieteellisesti on tullut seikkailtua: aika on kulunut asuessa viiden kämppiksen kanssa, joista on tullut itselle todella läheisiä. On pakko mainita myös Skripti ry:sta löytynyt upea porukka, joiden kanssa olenkin viettänyt monet ikimuistoiset hetket.


Vaikka mun opiskeluvuodet ovat täällä vasta aluillaan, odotan innolla mitä seuraavatkin tuovat tullessaan. Näinä aikoina mun mieltäni lämmittävät etäyhteydet rakkaisiin, hyvät muistot kuluneelta vuodelta ja innokas katse tulevaan. Päivä kerrallaan!


- Suvi HeikkinenMinä ja fuksitoveri Mari!

190 views0 comments

Recent Posts

See All

Comentarios


Post: Blog2 Post
bottom of page