top of page
  • Writer's pictureOidipus ry

Näin loihditaan ainejärjestönauhasta ruusuke

Updated: Mar 29, 2022

Hei akateemisesti juhlivat oidipuslaiset!


Oidipuksella on nykyisin ihka oma ainejärjestönauha, jota kaikki ainejärjestön jäsenet voivat ostaa vuosijuhlia ja muita akateemisia tilaisuuksia varten. Sopiva pätkä nauhaa maksaa 5e per jäsen (60cm ruusukkeeseen/henkilön pituuden mukaan). Maksu tapahtuu ainejärjestömme tilille FI78 8000 1579 2324 98. Myyntivastaava on yhteyshenkilö ainejärjestönauhaa koskevissa asioissa.


Tässä postauksessa on kuvien kanssa ohjeet ruusukkeen taitteluun. Perinteisesti naiset käyttävät nauhaa ruusukkeena vasemman rinnan yläpuolella ja miehet kantavat nauhaa oikealta olkapäältä viistosti vasemmalle puolelle aseteltuna. Nauha ei saa koskettaa paljasta ihoa. Ainejärjestön nauhaa käyttämällä edustat Oidipusta juhlissa. Muista myös siis juhlahumussa arvokas ja edustava käytös.😌


Ruusukkeen taittelu Oidipuksen nauhalla


Huomaa ruusuketta taitellessasi, että Oidipuksen nauha on vain toiselta puolelta kiiltävä. Kiiltävä puoli on ns. oikea puoli ja sen tulee jäädä taitellessasi koko aika ruusukkeen näkyvälle puolelle.


1. Taita nauha kaksin kerroin noin 10cm pituudelta.2. Taita nauha uudelleen siten, että se on kolminkerroin kuvan mukaisesti.

3. Taita päällimmäistä nauhaa toisen päälle siten että silmukan alta näkyy alimmaista nauhaa noin 1cm.
4. Taita toiselta puolelta samoin kun edellisessä kohdassa ja taita loppu nauha päällimmäisen silmukan alta keskelle. Lopulla nauhalla ruusuke viimeistellään. (Halutessaan tässä vaiheessa ylimääräisen nauhan voi katkaista ja ommella ruusukkeen ympärille huomaamattomin pistoin seuraavan kuvan mukaisesti.)5. Jos nauhaa ei halua katkaista, kiepautetaan se kaksi kertaa tiukasti ruusukkeen keskeltä. Tässä vaiheessa ruusukkeen ulkonäköä voi vielä viimeistellä ja on hyvä varmistaa, että ruusuke on kauniin symmetrinen. Lopuksi ruusukkeen taittelu päätellään nurjalle puolelle pienin pistoin.Pukuun ruusukkeen voi kiinnittää hakaneuloilla tai ommella kevyesti miehustaan. Ruusuke on melko painava, joten se menee helposti vinoon, minkä voi estää varaamalla kiinnitykseen muutaman pienen hakaneulan.

Tämän jälkeen voit lähteä nauttimaan juhlista Oidipuksen tyylikkään ainejärjestönauhan kanssa. Mukavia juhlia!


Kuvat ja ohjeet Oidipuksen käyttöön on laatinut Anniina Simonen.

5,611 views0 comments

Recent Posts

See All

Kommentare


Post: Blog2 Post
bottom of page