
Valmistuvan opiskelijan muistilista
Mitä valmistuvan opiskelijan on tärkeää muistaa ennen valmistumista?
1. Ainejärjestöstä eroaminen
Kun psykologian pääaineopintojen aloittamisesta Itä-Suomen yliopistossa on kulunut 8 vuotta, tulee jäsenen erota yhdistyksestä. Eroamisen voi tehdä kuitenkin jo heti valmistumisen jälkeen.
Jäsen eroaa yhdistyksestä ottamalla yhteyttä viestintävastaavaamme sähköpostitse: oidipusry@gmail.com. Samalla jäsen voi ilmoittaa sähköpostilistalta poistamisesta.
2. Sähköpostilistalta ja Facebook-ryhmästä poistuminen
Jäsenen tulee erota sähköpostilistalta ellei hän liity ainejärjestön kannatusjäseneksi. Sähköpostilistalta poistuminen tapahtuu ottamalla yhteyttä viestintävastaavaamme oidipusry@gmail.com.
Jäsenen tulee erota Facebook-ryhmästä ellei hän liity ainejärjestön kannatusjäseneksi. Jäsen pystyy eroamaan ryhmästä omatoimisesti.
3. Kannatusjäseneksi liittyminen
Kannatusjäseneksi liittyminen on vapaaehtoista.
Ohjeet kannatusjäseneksi liittymiseen löytyvät nettisivuiltamme.
Kannatusjäsenenä
Pääset osallistumaan Oidipuksen tapahtumiin.
Pääset Oidipuksen fb-ryhmään.
Voit halutessasi liittyä myös Oidipuksen sähköpostilistalle.
Saat tulla seuraamaan ainejärjestömme kokouksia.
4. Tutkinnon hakeminen, opintojen tarkastaminen, jatkuvan oppijan opinto-oikeus, käyttöoikeuksien päättyminen
Tietoa löytyy Kamusta.
Valmistuminen maisteriksi 31.7.2022 mennessä:
Gradu pitää jättää tarkastukseen 30.4.2022 mennessä.
Tutkintotodistushakemus on jätettävä 31.5.2022 mennessä.
5. Psykologin laillistus Valviralta
Laillistusta haetaan tutkinnon suorittamisen jälkeen.
Laillistamista on mahdollista hakea sähköisesti. Tällöin ei tarvitse toimittaa tutkintotodistusliitettä, sillä asiointipalvelu hakee tutkintotiedot korkeakoulujen valtakunnallisesta VIRTA-tietovarannosta, johon Itä-Suomen yliopisto siirtää osana viranomaisraportointia mm. tutkintotietoja. Tiedot ovat henkilöiden itsensä luettavissa KOSKI-palvelussa. Korkeakouluopiskelijat voivat tarkistaa omat suoritus-ja tutkintotietonsa myös PURO-hakupalvelusta.
Valvira-pätevyyden hakeminen: https://www.valvira.fi/terveydenhuolto/ammattioikeudet
Suomessa koulutetut laillistettavat: https://www.valvira.fi/terveydenhuolto/ammattioikeudet/hakemusohjeet/suomessa_koulutetut/laillistettavat
6. Psykologiliiton vinkit ja ohjeet valmistumisen jälkeen
Ilmoitus liittoon valmistumisesta, työttömyyskassaan liittyminen, paikallisyhdistyksen muuttaminen, ansiosidonnainen päiväraha, jne: https://www.psyli.fi/neuvoja-ja-ohjeita/opiskelijoiden-jasensivu/valmistumisen-jalkeen/
Perehdy liiton palkkasuosituksiin ja työsuhde-ehtoihin.
7. Yhteisöllisyyttä
Kaipaatko samanlaista yhteisöä kuin opiskellessa? Lähde mukaan paikallisyhdistyksesi ja Nuorten Psykologien Verkoston NPV:n toimintaan!
Kyseessä on työuraansa aloittelevien (tai vain itsensä nuoreksi kokevien) psykologien oma kollegio Psykologiliitossa. Facebook-ryhmän jäseneksi voivat hakea piakkoin valmistuvat psykologian pääaineopiskelijat ja valmistuneet psykologit, jotka ovat Psykologiliiton jäseniä.
Liity Nuorten Psykologien Verkostoon Facebookissa.
8. Apua, tietoa ja vinkkejä tulevaan työelämään
Psykologiliiton jäsenalueelta löydät kaiken tarpeellisen tiedon asiakas- ja potilastyöskentelyn tueksi: https://www.psyli.fi/neuvoja-ja-ohjeita/psykologin-ammatillinen-tyoskentely/ (esim. kirjaaminen, tietosuoja, lausuntojen kirjoittaminen, työn järjestäminen jne.)
Psykologiliiton jäsenalueelta löydät myös työelämäoppaan, jossa on työsuhteisiin ja työntekijän oikeuksiin liittyviä tärkeitä tietoja. Ennen työsopimuksen allekirjoittamista kannattaa kurkata ne! https://www.psyli.fi/neuvoja-ja-ohjeita/tyoelamaopas/
Yliopiston uraohjaajilta, Luotsin duuniagenteilta ja TE-palvelujen uraohjauspsykologeilta saa yksilöllistä ja luottamuksellista tukea elämänvaiheen muutoksiin ja siirtymiin.
Vielä lopuksi:
Oidipus ry onnittelee valmistumisen johdosta ja toivottaa tsemppiä työelämään!