top of page
  • Writer's pictureOidipus ry

Haalariryhmä vauhdissa, opiskelijahaalarit 2015

On pilvinen maanantaipäivä, kun keräännymme jännittyneinä yliopiston eteen. Mielessämme pyörivät myyntimestarin antamat opetukset myynnin vaiheista ja kauppojen tekemisestä. Vatsassa lepattelee muutama levoton perhonen. Kohta pitäisi lähteä koputtelemaan yritysten ovia ja kyselemään kiinnostusta yhteistyöhön haalareiden tiimoilta. Lähdemme yhdessä kohti ensimmäistä kohdettamme. Kohta ensimmäisen haalarimainoksen kohtalo sinetöidään.



Erehdysten ja onnistumisten kautta myyntitaitomme hioutuvat. Muutama kieltäytyminen ei meitä hidasta, vaan jatkamme matkaa mentorimme kannustamana. Ryhmämme jakaantuu kahtia ja lähdemme eri suuntiin kaupanteon tehostamiseksi. Bisneksiä tehdään ja tulosta syntyy. Setelit kiiluvat silmissä. Useita lupaavia yhteistyökumppaneita lähtee mukaan haalari- tai nettimainokseen tai molempiin. Viimeisetkin epäilyksen rippeet hankkeen epäonnistumisesta tai omista myyntitaidoistamme hälvenevät.


Kun olemme saaneet tarpeeksi kahisevaa säästöpossuun, alamme miettiä opiskelijahaalareiden tilaamista. Tilaamme haalarit tamperelaiselta yritykseltä, Silkkipaino Tam-Foliolta. Ensin keräämme listan haalareita haluavista ja tilaamme sovitushaalarit. Kukin käy sovittamassa haalareita ja haaveilee kulkevansa uljaissa turkoosin väreissä edustaen psykologiopiskelijoiden ylhäistä joukkoa. Lista täyttyy innokkaista tulevista haalareiden omistajista.



Seuraavaksi kokoonnumme pohtimaan, minkälaiset opiskelijahaalarit tilaamme. Tarjolla on monenlaisia varustuksia, kuten karvakaulus, vasaralenkki, pullotaskut ja olkapoletit. Keskustelu käy kuumana, sillä vaihtoehtoja on monia. Housuntaskujen vetoketjut saavat kannatusta ja laitamme ne tilaukseen. Lisäksi päätämme ottaa muun muassa resorit lahkeisiin. Ja pitäähän haalareissa vyölenkkejäkin olla. Teemme tilauksen täyttämällä työmääräyksen, johon laitamme tilattavien haalareiden kokojakauman ja varustukset. Lisäksi täytämme haalarikartan, johon laitamme haalareihin tulevien painatusten paikat, suunnat ja värit.


Jäämme sormet syyhyten odottamaan uutuuttaan kiiltävien haalarien saapumista. Tulisivatpa ne pian!



77 views0 comments

Recent Posts

See All
Post: Blog2 Post
bottom of page