top of page
  • Writer's pictureOidipus ry

Oidipus avantouimassa

Oidipuslaiset suuntasivat tiistaina porukalla avantouimaan ja saunomaan Joensuun jääkarhujen avantouintikeskukseen. Useimmille hyytävä harrastus olikin jo tuttua puuhaa, mutta joukossa oli myös ensikertalaisia kokeilemassa pelottomasti ja hieman pelokkaastikin uutta.


Sääkin suosi meitä, kun pääsimme saunan kautta suoraan jäiseen avantoon auringon paistaessa. Vuorotellen astelimme pitkin laiturin rappusia avantoon ja jokainen askel laiturilta avantoon tuntuikin ikuisuudelta. Kaikki kuitenkin rohkeina ja suomalaisen sisun voimin siihen pystyivät, vieläpä monen monta kertaa!

Minuakin aluksi jännitti hirveästi varsinkin tällaisena vilunarkana mukavuusalueella pysyjänä. Yksi meistä sanoikin hyvin ennen avantoon menoa, että tämähän onkin kuin suora metafora mukavuusalueelta – laiturilta – epämukavuusalueelle – avantoon – siirtymisestä.


Kuitenkin muiden tsemppaamana uskalsin itsekin pulahtaa ja sen jälkeen oloni oli mahtava. Olin haastanut ja voittanut itseni sekä uskaltautunut menemään nimenomaan epämukavuusalueelle. Oli myös voimaannuttavaa ja positiivista nähdä muissa ensikertalaisissa samoja fiiliksiä, kun he sieltä vedestä ensimmäisen kerran nousivat hampaat irvessä.

Hauskinta tässä oli se, että olin vielä tiistaiaamuna varma siitä, että minähän en avantoon mene. Toinen oidipuslainen ja kokenut konkari sai kuitenkin suostuteltua minutkin mukaan. Ja onneksi sai!

Avantouinnin jälkeen oli erittäin rentoutunut ja seesteinen olo sekä tuntui, että stressi oli poistunut kehosta ja mielestä. Uskallan arvata, että suurin osa psykalaisista on suurin piirtein samanlaisia stressipalleroita kuin itse olen, joten ei kun vaan kylmää vettä uhmaten spontaanisti kokeilemaan!Avantouinti, saunominen ja ylipäätään se, että meillä oli superhauskaa yhdessä avantouintiretkellä, tekivät päivästä ikimuistoisen. Aivan taatusti avantouinnista tulee minulle uusi harrastus ja odotan jo innolla seuraavaa kertaa!

Tässä vielä kanssatovereiden kokemuksia avantouinnista: ''Olen nuorena käynyt mökillä monta kertaa avannossa. Oli kiva käydä pitkästä aikaa. Kylmältähän se vesi tuntui, mutta jälkeenpäin olo oli virkeä ja eloisa.''

''Innostuin avantouinnista viime vuoden keväällä ja tänä vuonna omistankin jo avantouintiseuran jäsenyyden. Pyrin käymään avannossa 1-2krt/vkossa. Joensuussa avannolle pääsen näppärästi pyörällä tai kävellen.

Tiistaina Oidipus järjesti meille yhteisen tapahtuman, jossa päästiin yhdessä saunomaan ja avantoilemaan. Hetken aikaa mietiskelin, lähdenkö mukaan vaiko enkö, mutta onneksi lähdin! Tapahtumissa on kivaa, kun pääsee tutustumaan muihinkin vuosikurssilaisiin. Meininki oli rento ja oli mukavaa nähdä, miten muut ylittivät ja haastoivat itsensä. Myös itse pääsin haastamaan itseni uimalla astetta pidempään.

Avannossa käymisessä on kivaa nähdä oma kehitys. Alku vuodesta kastautuminen on jo tarpeeksi, myöhemmin pystyy uimaan jo kunnolla. Tietysti joinain päivinä vesi voi tuntua pirun kylmältä eikä meinaa tuntua yhtään hyvältä idealta mennä veteen. Kuitenkin avannon jälkeen on aina niin hyvä ja rentoutunut fiilis, eikä avantoon meneminen ole kertaakaan kaduttanut jälkikäteen. Avantouinti on yllättävän koukuttavaa ja uskonkin, että kaikki, jotka meidänkin porukasta oli ensimmäistä kertaa, tulee toistekin.''

''Avantouinti oli huikea kokemus! Kävin avannossa ensimmäistä kertaa ja sinne meneminen jännitti. Kun veteen kuitenkin uskaltautui, tuli siitä tosi hyvä fiilis! Oli mukavaa käydä avantouimassa hyvällä porukalla. Jääkarhuilla tuntui olevan yhteisöllinen meininki ja myös uudet avannon kokeilijat otettiin hyvin vastaan.''
60 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


Post: Blog2 Post
bottom of page