top of page
  • Writer's pictureOidipus ry

Vuosijuhlahumua (ja vähän stressiäkin...)

Vuosijuhlat. Ne ovat arvokkaimmat juhlat, jotka opiskelija voi opiskeluaikanaan kokea. Hienosti pukeutuneet ihmiset pääsevät nauttimaan kolmen ruokalajin illallisesta opiskelutoveriensa seurassa, hienossa ravintolassa. Tunnelma on katossa, laulu raikaa ja tanssijalkaakin alkaa varmasti vipattaa viimeistään siinä vaiheessa, kun paikalle saapuu bändi. Lisäksi tämän kaiken ikuistaa paikalla oleva valokuvaaja. Juhlat jatkuvat pitkälle yöhön saakka, ja seuraavana päivänä juhlat jatkuvat rennommissa merkeissä, kun väsynyt juhlakansa saapuu vielä verestämään edellisillan muistoja akateemiselle silliaamiaiselle, tuttavallisemmin sillikselle. Nämä juhlat jäävät opiskelijoiden mieleen yhtenä hienoimmista (jos ei jopa hienoimpana) opiskeluajan tapahtumista.

Tällaisin toivein ja ajatuksin minä lähdin järjestämään ainejärjestömme Oidipus ry:n historian ensimmäisiä vuosijuhlia tämän vuoden alkupuolella. Minut oli joulukuussa järjestetyssä vuosikokouksessa valittu vuosijuhlavastaavan pestiin (ainoana hakijana), ja olin todella innoissani tästä pestistäni, sekä tulossa olevista juhlista.


No, kuten kaikki tiedämme, eivät asiat aina mene ihan suunnitelmien mukaan. Näin on ollut myös vuosijuhlien järjestämisessä. Olen törmännyt erilaisiin hankaluuksiin tätä tapahtumaa järjestettäessä. On ollut hankalaa lähteä järjestämään jotain sellaista, mistä ei oikein itsekään tiedä mitään. En ole nimittäin koskaan ollut itsekään vuosijuhlissa. Mitä siellä oikeastaan edes tapahtuu? Mitä perinteitä vuosijuhliin kuuluu? Mitä näistä perinteistä Oidipus tahtoo lähteä noudattamaan? Mistä saadaan sponsoreita? Saanko apua järjestelyihin? Tuleeko sinne juhliin ketään? Alun innostus on vaihtunut ajoittain suureksi epätoivoksi. Välillä olen miettinyt, että mitä oikein kuvittelin. Miten ihmeessä saatoin luulla, että pystyisin järjestämään tällaisen tapahtuman?


Mutta kuitenkin, sanonnassa ”asioilla on taipumus järjestyä” on vinha perä, ja se on pätenyt myös vuosijuhlien järjestämisessä. Asia kerrallaan ongelmat ovat ratkenneet, ja minulla on nyt hieno vuosijuhlatiimi kasassa, sponsoreitakin on saatu jonkin verran, ja kompromissiratkaisuja on saatu aikaan. Ja mikä tärkeintä: ilmoittautumisia on tullut jo ensimmäisen viikon aikana huimasti! Tämä oli erittäin positiivinen yllätys, ja kannustaa panostamaan täysillä nämä viimeiset viikot ennen juhlia. Tällä hetkellä olen melko levollisella mielellä juhlien suhteen, ja odotan niitä jälleen innolla. Toisaalta odotan myös kovasti sitä, että ne ovat ohi…

Kaikista vastoinkäymisistä ja epäuskon hetkistä huolimatta, olen lopulta erittäin tyytyväinen siihen, että päätin viime syksynä hakea Oidipuksen ensimmäisten vuosijuhlien vuosijuhlavastaavan pestiä. Olen oppinut tätä tehtävää hoitaessani paljon, ja olen erittäin iloinen, että vuosijuhlat nyt vihdoinkin järjestetään! Se on sellainen tapahtuma, jonka ainakin itse tahdon ainakin kerran opiskeluaikanani kokea.

On ollut hienoa huomata, että oidipuslaiset ovat lähdössä innokkaasti mukaan juhlimaan! Lisäksi saamme juhlaan vieraita myös muiden kaupunkien psykologian ainejärjestöistä, joten juhlista tulee varmasti hauskat ja ikimuistoiset!


Ilmoittautuminen vuosijuhlille on jo alkanut, ja ilmoittautua voi aina 9.10.2016 saakka, mikäli paikkoja sinne asti riittää. Vielä paikkoja on kuitenkin jäljellä, joten mikäli et ole vielä ilmoittautunut, vielä ehtii.

Vuosijuhlissa nähdään!


Anni, vujuvastaava

39 views

Recent Posts

See All

Comments


Post: Blog2 Post
bottom of page